Thursday, 8 April 2010

Widgets

anak2ku bahagia dialam rahim umminya

salam...



mintak maaplah ye, buat sementara ni, isi2 blog aku semuanya pasal anak kembo... maklumlah, suka punya pasal... tapi aku selalu gak mengingatkan diri aku, jangan terlalu suka, kelak membawa duka... nway, ni sebagai ingatan dan kenangan jek... sekurangnya, adalah juga untuk ditunjukkan pada anak cucu nanti... kira blog ni sebagai diari akulah (kalau blog ni masih hidup dan akaun tak dimatikan)... masih terbayang2 muka sonographer tu memberitahu gud news... yang aku paling ingat, i have gud news for you, cakapnya sambil muka cam takde perasaan (sebab dia demam kot???)... erm... jahat sungguh statement aku ngata sonographer tu... nak kene mintak maap pasni, maklumlah, org lain semua kene bayar bila mintak gambar scan ni, tapi kami dia bagi FREE... hadiah kot... terkadang terpk jugak, kot2lah dia salah tgk... satu dikatakan dua... risau jugak ni... erm... tawakkal jelah...



masa dok kalut nak balik tu (sebab lama sangat n buku biru kami asik bertukar tangan), zah kalut cari gambar scan ni... sebab aku letak dalam buku biru tu... mana tah jatuh... nak cari balik, parking dah bayar... sat g, takleh kuar plak... jenuh aku nak buat skrip nanti... nak nyedapkan hati, takpelah, nanti kita akan setiap dua minggu... nanti kita mintak lagi... tapi, alhamdulillah, setelah dibelek2 buku biru tu, ada pulak... alhamdulillah... kalau tak, jenuh aku nak cari sekitar spital tu... huhuhu

nway, kali ni, aku nak sertakan gambar scan anak2 kami yang masih berada dialam rahim umminya... cumanya, kami takleh nak dapatkan gambar yang menunjukkan babies tu dok sekali dua... asing-asing jek nampak... aku pun taktau nak bezakan, coz nampak cam sama jek... cuma yang boleh bezakan, bila sonographer tu tulis twin 1 n satu lagi tak tulis apa2... tertanya jugak, yang dia tulis tu, tak ilang ke? tah2 scan baby yang sama kot... erm... tahlah... nak cakap lelebih, sat g, kene sembur plak... lebih baik senyap, sambil sengih dan sengih dan sengih serta sengih dan tak lupa juga sengih... sampai sakit urat mulut aku...



*gambar yang kat atas ni, yang tak tulis apa2... nampak kuruih sikit baby nya...



*hat ni pulak nampak berisi sikit... selesa nampak dok dalam tu...

zah cakap, hat atas, yang nampak kuruih sikit tu, ikut dia... hat yang berisi sikit ni, ikut aku... erm... ye kan jelah... walaupun aku nampak sebaliknya....

pesan jugak ngan zah, selalu cakap ngan babies tu, jangan gaduh2... main sesama... share apa sahaja sesama... besar sesama.... ye....

credit to areej, mom to be... ni ikut konsep blog dialah... jangan marah ye puan areej...

tuanpunyablog: ada perbezaan ke gambar atas ngan bawah ni????

6 comments:

areej said...

sukkaaanyaa tgk gmbr2 ni. congrats again. twin1 n twin2 duduk sebelah menyebelah ke mcm mana tu smpi xleh amik gmbr berdua. a'a la sorang kurus sikit sorang lg chubby sikit. comel je. bestnye dpt scan setiap 2 minggu!!!

tuanpunyablog said...

hehehe.... abang pun suka tgk masa areej post citer kat blog areej... so happy for both of you... pasal dorg dok camana, hat tu taktaulah nak cakap. sebabnya, sonographer tu macam takleh tunjukkan 2 2 sekali... cuma ada sekali tu, bila assistant lead sonographer tu buat, dok nampak sorg dok atas, sorg dok bawah... kejap jek dia tunjuk, pastu terangkan kat kita.. dahlah BI abang tahap mantap... tak paham apa dia cakap...

depa nak check dua minggu sekali sebab nak pastikan yang cecair ammonia tu cukup, n pastikan dua2 sama besar, bukan satu kecik satu besar... tu yag kene cek selalu tu...

aziszahselamat said...

gelak sakan zah baca abg kata cecair ammonia...ingat gas nak buat baja ker??hihi

amniotic fluid la bang or in bm cecair amnion..hehehe

cecair ammonia...hehehehe

tuanpunyablog said...

ops... silap laaa... takpe... janji ada bunyi...

Areej said...

hehehe gelak sakan kak zah...cecair ammonia :D
xpelah, wlpn sorang duk atas sorang duk bawah, takde lah yg duk atas tu tindih yg bawah sbb ada cecair ammonia tu kan...(kehkeh, xpe ye pinjam ayat abg jep, bunyinye comel sikit).
wah, diorg ni kecik2 lg dah belajar share2. bagus2 :)

tuanpunyablog said...

hahahahaha.... belagak nak cakap dalam nama saintipik, tersilap lah pulak... tapi takpelah, janji ada bunyi kan... kene ajar jugak areej depa ni share2 masa kecik, sat lagi, jadi macam iman tu, taik idung masen btol...