Monday, 22 March 2010

Widgets

RM10k punya penangan

salam...

baru2 ni tempat aku mencari rejeki ada buat offer yang tak bisa ku lepas kan... RM10,000 tunai, insentif untuk mereka2 yang dapat menghabiskan pengajian (permanent head damage) tanpa ada penambahan masa (mesti abis dalam masa yang ditetapkan).

oleh itu, kerana aku RAKUS nak dapatkan duit tu (nak buat kabinet dapur), here's my planning...

aku ada lebih kurang 8 bulan lagi, starting bulan april sampai bulan december ni... antara keje2 yang tinggal tuk aku setelkan ialah, mereka framework (dah buat sikit, tapi nak kene tacap sikit), testing framework samada leh jalan ke tak, betulkan framework, menulis result dan juga untuk menutup lompong2 dalam literature review aku... setel, submit.. viva, correction, final submit... here is my gantt cacat (gantt chart) aku....

bulan 4 - abiskan nulis framework sambil2 nutup lompong2 yang ada...
bulan 5 - jalankan testing terhadap kes2 yang ada kat UK ni... kalau tak dapat, aku akan PAKSE sv aku tuk bagi kes2 yang revelant kat aku... kalau dia kata takde, aku akan pakse dia jugak (desperate punya pasal nak duit)... bulan ni termasuk jugak bangunkan model2 yang dah ditest tadik...
bulan 6 - aku setel jalankan ujian... time tuk nulis result serta lompong2 yang ada...
bulan 7 - aku submit tuk proof read... aku akan pakse dia siapkan aku punya dalam 2 menggus... kalau sehari tak siap, tolak £1 (sebab rakus sgt nak kejar masa)... eh.. biasalah kan agreement camtu, kalau kita sub con pada org lain...
bulan 8 - aku submit tuk viva lepas antar final draft... aku akan pastikan sv aku cari penilai yang kamceng ngan dia (macamlah aku berani nak cakap kat dia camtu)... aku akan mintak jugak viva secepat mungkin... kalau penilai takde masa, takde masalah... cari jek penilai lain (sesuka hati aku jo)...
bulan 9 - aku viva...
akhir bulan 11 - aku hantar final yang dah buat correction... kemas2 barang tuk balik malaysia... yeaaaahhhhaaaa.... sesambil tu, aku akan pastikan yang senat akan meeting bulan 11 ni... takpun, sebelum masuk awal tahun... dan aku akan pastikan aku masuk dalam senarai nama tuk senat luluskan (requirement tuk dapat duit tu, dari tarikh kelulusan senat)...
bulan 12 - aku balik malaysia.... yeaaaaaaaaahhhhhhaaaaaaaaa....

amacam??? mantap tak planning aku? sebab rakus ngan RM10k punya pasal....

ni dia jawapan SV aku bila aku serah planning ni kat dia (yang telah dialih bahasa):




KO MMG MANTAP KALAU BERANGAN JEP!!!!! NO 1!!!! (sambil gelak guling2)

tuanpunyablog: semangat nak tulis blog lagi tinggi dari semangat nak nulis research... ada hati nak pegang RM10k... cet!!!!

3 comments:

neda said...

klaka la ko jep..haha..mana tau ada rezeki ko insyaAllah tak ke mana..:)..napela kabinet dapur ni mahal sgt ek..aku pun tgh duk pikir mana nk korek duit wat kabinet dapur ni...hahaha

tuanpunyablog said...

ni namanya angin2 mat jenin yang taktau bila nak jadi kenyataan... pepepun, aku aminkan jugaklah doa ko tu... hehehe... tah... aku pun taktau mana nak cekau duit nak buat kabinet dapur...

bunga lalang said...

Terbaik bang